Két ellentétes program: TEM vs. MET.


– Azért hivatkozom erre az adásra (meghallgatható február 4-ig), s a 4 részes sorozatra a Kossuth rádió Tér-idő műsorából, mert  számomra megint nagyon szépen illusztrálja, hogy az állatvilág mennyire pontos, aktív és intelligens kapcsolatot tart a környezetével. A Természet egyes alrendszerei milyen tökéletesen vannak tudatában mindazon jelenségeknek – végül is egymás működésének – amikre szükségük van az életük folyamán – végül is boldogságuk fenntartásához.
Ehhez képest emlékeznünk kell, hogy a Modern Emberi Tudomány „oktalan állatoknak” tekinti ezen bárkatársainkat, és hozzájuk képest az embert, pontosabban a Modern Embert a kiemelkedettnek, s az általa létrehozott világot a lehető világok legjobbikának (1), a történelem végének (2).
Ja és persze, nemcsak az állatok tudják ezt/ezeket – mármint a helyüket-szerepüket a Természet Eredendő Működésében –, hanem a növények is, illetve az egész rendszer – kivéve az embert. A Modern Tudományos Embert.
A feladatunk nem más, mint hogy visszataláljunk (s az irány – ti. vissza – másodlagos, de segít, hogy merre találjuk a megoldást) a Természet eredendő működéséhez, ami az egyes alrendszerei, alkotórészei boldogságának is az egyedüli keretet nyújthatja – fenntarthatóan. Visszataláljunk, de ha sérti önérzetünket, vagy Fejlődés-Fétisünket, akkor maradjunk annyiban, hogy megtaláljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése