Megkoronázott érték-válság, avagy vírusos ®eset



Azt írják a szaklapok, hogy 9 ezer milliárd dollárnyi „érték vált semmivé” a „piacokon” (Ez 50 évnyi magyarországi GDP, 9 nap alatt ennyivel lett kevesebb az „érték”papírok ára a tőzsdéken.) Hogy ez a hír megfogalmazódhat, önmagában mutatja, hogy az érték fogalma van válságban – és emiatt a gazdaság és a világ. Ez a világ. Ez a hamis válság-világ. Fején a koronázóvírussal.  
Mert milyen érték az, ami semmivé válik, mikor a valóságban nem is történt vele semmi? Semmilyen. A modern pénz nem anyagi valóság, hanem egy hit. Ha a hit megroggyan, akkor a „pénz” semmivé válik. Hamis a szóhasználat. A tőzsdéken nem értékek vannak, hanem árak. Az értékektől elszakadt árak.
És mivel a modern világgazdaság elszakadt a Természet Eredendő Valóságától, időnként újra kell indítani. A modern világgazdaság folytonos növekedése úgy tud megfelelni a végtelen körforgás törvényének, ha véges szakaszokra oszlik. Az átmeneteket nevezik válságnak, pedig az egész működés maga a válság. Igen, a szereplőknek adott fizetésekkel együtt – de itt-most nem bontunk ki minden tanulságot...
Szóval ez a vírus, illetve a baj, amit csinálnak rá hivatkozva, a világgazdasági "reset" miatt kell. A közzétett statisztikák szerint van egy jól terjedő, de gyenge vírus. Önmagában nem halálos, de a legyengült immunrendszerűekből elvisz. A gócpont adataiból az látszik, hogy 2-3 hónap alatt lecsendesíthető. Ideális eszköz a gazdasági válság menedzseléséhez. Ez a vírus önmagában nem ok, hanem hivatkozás. Az igazi bajt nem ez a vírus okozza, hanem a rá való központosított reagálás. Ennek következménye a kiesett hasznok, a társadalmivá (köz)vetített szenvedés, és a felhalmozódott készletek sikeres eladása, ez kell a „gazdaság” újraindításához. Önzővé tett világunkban egy vírusra mégiscsak hatékonyabb hivatkozni, mint a klímára – bár a klímaberendezések eladása is növekszik:/ Mindenesetre az igazi vírus, ami megbetegítette a történelmet háttérben marad: a kamatos kamat intézménye, a végtelen növekedés, a Természet törvényeitől való elszakadás – maga a modern kor /kór.
A végtelen növekedés menedzselésére – azért mégiscsak ciki, hogy modern körben ezt nevezik „gazdaságnak” – szóval erre eddig a háborúkat használták. A modern kór gyarmatosítása nagyjából körbe ért a 20. század elejére: kellett a világháború, majd a második kiadása. Ami annyira hatékonyra sikerült, hogy a 3. részt inkább nem tartották meg csak hidegen, inkább az aranyról levették a dollárt, a valóságról a pénzt. Ez sokat segített, majd a szocializmus bukásával az újragyarmatosítható területek, aztán az árnyháború a „terrorizmus” ellen. De a végtelen növekedésre épülő rendszer kapacitása időnként szükségszerűen megtelik, mint egy levelesláda. Úgyhogy időnként üríteni kell. A múltkor az ingatlanlufikból pukkantottak ki néhányat, most ezzel a vírussal koronázzák meg a történetet. Hogy ez már a Modern Történelem megkoronázása-e, az még kérdés.
Félreértés ne essék: amikor azt mondom, hogy ez a vírus-történet beleillik a rendszer működésébe (tehát "tudatos"), akkor az lehet bolygószintű tudatosság is, vagyis nem csak a Társadalom rendszerműködésébe illik bele, de a Természetébe is. Mindenesetre erről beszélünk évtizedek óta: a növekedésnek határai vannak, amiket elértünk, tehát az összeomlás szükségszerű, ezért gyermetegség meglepődni. Nagyon látványos polgári-félelmi gyakorlatot kerekítettek belőle, de jó lenne, ha arra is kihasználnánk, amire való: hogy állítsuk helyre a helyes hierarchiát, azaz értékrendet, a Természet magasabbrendű valóságának fel- és elismerését, s ennek kapcsán pl. hogy a „klímaváltozás” és a vírusfertőzések nem a baj, hanem a baj tünetei. A kérdés, hogy kihasználódik-e a katarzisra alkalmas pillanat, és a gazdaság újraindítása mennyire lesz a természetszerű paradigma szerinti, vagy a NWO vírusos értékrendje pusztít tovább...

Természet és ember vírusos viszonya
Természet és ember fenntartható viszonya






5 megjegyzés:

  1. Tökéletes írás, lényeglátó, és vészjósló. Annyiban kiegészítésre szorul, hogy előrevetíti egy alaposabb reset árnyékát. Egy kemény vírus ellen ezek az intézkedések nem túl hatékonyak. Hogy miért? A doperatív törzs tájékoztatóiból kihámozható. Itt van egy, ebből kihámozható a többi.

    https://www.youtube.com/watch?v=3Zo6ZfXIZZk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok. Piszok Alfréd voltam tisztelettel. Mer a nevemet titkolja a gép

      Törlés
  2. Kedves Péter! Sajnos, minden megállapítasod igaz....
    Hasonló következtetéeket vont le a 2008-as "válság" idején Czakó Gábor is a Nagy semmi terv című esszéjében is - ott még korona nélkül.

    VálaszTörlés
  3. "A pénz magántulajdon. Nem az államoké – vagyis, mégoly áttételesen is, nem az embereké –, 'független jegybankok' eregetik; nem arany, nem árukészlet, nem valami, hanem semmi, a 'bankrendszer fizetési ígérete'. 2008 szeptemberében összeomlott egy sor bank a fizetési ígéretével együtt. Egy gombostű sem tűnt el, csak a nullák potyogtak le a folyószámlákról." - írta Czakó Gábor A Nagy Semmi-terv c. esszéjében.

    Még plasztikusabban fogalmaz dr. Nagy Bálint: "... A gazdaságot megbetegítő kórokozó, a magát valódi pénznek álcázó - de nem értékteremtő folyamatból, hanem 'értékpapír és valuta árfolyamüzletből', 'bróker fogadásból' és fiktív hitelekből, hazárd szerencsejátékokból, kábítószer és kaszinóüzletből származó - 'nyeremény' tőke. Vagyis a globális piaci forgalomban többségi profitrészt képviselő, 'összebűvészkedett' - értékmérő és áru szerepeket váltogató (hermafrodita) - spekulatív tőke, mint vírusszerű ágens. Amely csak azért pénz, és addig pénz, amíg az emberek elhiszik róla, hogy az..."

    Vajh' miért van olyan érzésem, hogy az összes számítógépen tárolt 'banki fizetési ígéret' pontosan annyit fog érni hamarosan, mint Ceausescu Romániájának legáltalánosabb 'kemény valutája', a Kent cigaretta? És ha már nagy tömegben hozzáférhetetlen lesz a másik 'pénzcsináló varázsszer', az olaj?

    Akkor aztán mit is eszünk? Az élelmiszer nem csupán áru, hanem létfeltétel: minden körülmények között –pénz, olaj, béke híján is- meg kell termelni. Nemzeti szinten erre kizárólag a valódi falvak sokasága képes, természetes személyek alkotta parasztcsaládokkal. Aki ezt nem hajlandó belátni, annak vagy esze nincs, vagy hazudik... Ennek a kérdésnek van aktualitása, nem a 'növekedés'-nek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. MOST látom ezeket a visszajelzéseket, azért jelzek rá vissza most.
      Igen. Ez a Valódi helyzet. és Köszönöm a hivatkozásokat!

      Törlés